Onderhoud van docksystemen

Door de professionele monteurs van ROMASS Business

 Al 20 jaar vakspecialist

 Volgens de wettelijke richtlijnen

 Voorkomt storing en uitval van docksystemen

 Voor alle types en merken docksystemen

Onderhoud docksystemen

Jaarlijks onderhoud aan docksystemen bestaande uit dockdeuren en laadbruggen zorgt ervoor dat de kans op een storing wordt verkleind. ROMASS Business biedt verschillende onderhoudsprogramma’s aan voor docksystemen. De geplande onderhoudsbezoeken worden afgestemd op de behoeftes van je bedrijf. Afhankelijk van de huidige conditie, leeftijd, gebruiksomgeving en gebruiksintensiteit van je docksysteem kies je welk programma het beste bij je past. Dit doet ROMASS Business voor alle types en merken hydraulische docklevellers en alle types en merken dockshelters. Met een docksystemen onderhoudscontract van ROMASS Business voldoe je aan de wettelijke eisen waaraan een docksysteem moet voldoen. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt ook de laadbrug onderhouden zodat de complete werking van je docksysteem weer optimaal werkt. De Dockdeuren en levellers worden tijdens de onderhoudsbeurt meegenomen.

Onderhoud industriedeur

Hoogopgeleide technici
Al onze technici worden regelmatig bijgeschoold en hebben alle benodigde certificaten. Hierdoor zijn vakkundige reparaties en onderhoudsbeurten gegarandeerd, zodat je er verzekerd van bent dat je laadbruggen en dock altijd in goede staat verkeren.

Servicecontract overheaddeur

Uitstekend uitgerust
Onze technici hebben verreweg de meeste reserveonderdelen en gereedschappen bij in hun volledig uitgeruste servicebus. Op deze manier kan tijdens een onderhoudsbeurt onderdelen die versleten zijn, direct worden vervangen.

Toegangshekken repareren

Onderhoudsplicht
Als bedrijf ben je wettelijk verplicht om je docksystemen minimaal één keer per jaar te laten onderhouden door gecertificeerde professionals. Dit om de veiligheid van personeel en bezoekers te waarborgen.

De eisen waaraan een docksysteem moet voldoen staan in de volgende normen beschreven

Normering NEN-EN 1398
Alle docksystemen dienen te voldoen aan de NEN-EN 1398 normering. In deze norm staat omschreven dat alle docklevellers en -shelters minimaal één keer per jaar professioneel onderhouden en gekeurd dienen te worden.

ARBO wetgeving 3.13
Bij een controle van de Arbeidsinspectie zal gecontroleerd worden op de functionaliteit en en werking van een docksysteem. Daarnaast wordt er gecontroleerd of er een geldige keuring is uitgevoerd.

CE-markering
Alle docksystemen dienen te voldoen aan de CE-markering. Deze markering geeft aan dat de docksystemen moeten voldoen aan de daarvoor geldende veiligheidsregels. De CE-markering blijft alleen van kracht door de docksystemen minimaal één keer per jaar te laten keuren door een gecertificeerde professional.

Onderhoud automatische deuren

Kimberly, AMC Packaging

“Voor de continuïteit van AMC is het erg belangrijk dat onze laadbruggen altijd goed werken. Daarom zijn wij klant bij ROMASS Business en hebben we een onderhoudscontract. We worden daar altijd goed en snel geholpen en hebben altijd een goed resultaat”

Service bedrijfsdeuren onderhoud

Arnold, Autobedrijf Arnold de Rijk

“Voornamelijk in onze werkplaats is het essentieel dat de bedrijfsdeuren goed werken. Als de deuren niet goed open gaan worden onze automonteurs belemmerd in hun werkzaamheden, omdat de auto’s niet naar binnen gereden kunnen worden.”

Welke onderdelen worden er gecontroleerd tijdens onderhoud aan je docksysteem?

onderhoud en reparatie dockleveller

Docklevellers

onderhoud en reparatie dockshelter

Dockshelters