Onderhoud en schoonmaaktips garagedeur

Veiligheid vrijdag 2 december 2022, door Kevin

De levensduur van uw garagedeur wordt gegarandeerd verlengd bij regelmatig onderhoud. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van uw elektrische garagedeur heeft verschillende voordelen.

ROMASS heeft 3 tips voor het zelf onderhouden van uw garagedeur. Hierdoor blijft deze goed functioneren op een veilige manier.

Schoonmaken garagedeur

Het schoonmaken en onderhouden van uw deur is erg simpel. Door dit regelmatig te doen behoudt u de lak en het oogt simpelweg een stuk mooier.

De eerste stap is het reinigen van de zijdes van de gesloten deur. Eerst de ene kant, daarna de andere. Doe dit door het gehele deurblad de te reinigen met een zachte, schuimige spons. Gebruik een milieuvriendelijke groene zeep, dit behoud de lak en is beter voor het milieu. Spoel beide zijdes vervolgens af met genoeg water en laat daarna goed drogen. De deur is weer als nieuw!

Zelfs onderhoud uitvoeren aan garagedeur

Om uw deur(en) te behouden kunt u diverse kleine onderhoudshandelingen zelf uitvoeren:

  • Staal op staal invetten met siliconenspray
  • Vuil verwijderen uit de rails
  • Rubber controleren op slijtage of schade

Voordelen garagedeur onderhoud

Het is altijd vervelend als er iets aan de hand is met uw garagedeur. Om dit te voorkomen is tijdig onderhoud noodzakelijk. Om de betrouwbaarheid van je garagedeur te vergroten en om de levensduur te verlengen is het raadzaam om regelmatig preventief onderhoud uit te voeren aan je garagedeur.

ROMASS biedt professioneel onderhoud aan uw garagedeur aan. Door de regelmatige controle kan de monteur snel ingrijpen als er iets mis is of een onderdeel aan vervanging toe is. Dit kan in de toekomst grote en dure reparaties voorkomen. Onze goed opgeleide onderhoudsprofessionals kunnen alle typen garagedeuren van alle merken preventief onderhouden en controleren.

Kortom; uw verlengd de levensduur van uw garagedeur, de betrouwbaarheid wordt vergroot en u heeft meer inzicht in de kosten.